Blogg

Bild025

Vad har Jack Welch och Netflix gemensamt?

by admin in Övrigt 02/05/2018 0 comments

På 1980-talet blev Jack Welch geniförklarad för sitt sätt att utveckla GE från ett mediokert  bolag till ett exceptionellt framgångsrikt företag. En av de saker han gjorde vara att ersätta den klassiska performance review med en modell kallad “forced ranking”.

Cheferna delade in sina medarbetare enligt en 20-70-10 modell. De bästa 20 procenten blir befordrade och får bonus. De sämsta 10 procenten får sparken. GE var ett extremt framgångsrikt företag och den här modellen spred sig till andra företag.

Med tiden ifrågasattes den här modellen. En del av kritiken gick ut på att det skapade en osund prestationskultur. Flera stora högpresterande arbetsplatser övergav med tiden den här modellen. Omodernt!

Ungefär 30 år senare publicera mediauppstickaren Netflix ett kulturdokument där man beskriver kulturen på Netflix. Det här dokumentet fick enorm spridning och har visats över 16 miljoner gånger på Slideshare

I dokumentet beskriver man begreppet “Keepers test” som går ut på att cheferna med jämna mellanrum ska fundera över vilka medarbetare som man skulle kämpa för att behålla om man fick reda på att de var på väg ut. Är svaret nej är det lika bra att göra sig av med personen på en gång så för att göra plats åt någon annan. “Forced ranking” har blivit modernt igen.

I Sverige pratar vi väldigt sällan om prestation på det här sättet. När något görs i den här riktningen kallas det “kompetensväxling” inte ranking. Att ett Svenskt publikt företag skulle uttala en sådan strategi är av många skäl otänkbart. Kanske till och med olagligt.

Vi tror att alla som inte är på en plats där de har möjlighet att nå sin fulla potential ska flytta på sig. För att det ska bli möjligt måste det finnas en öppenhet i dialogen mellan arbetsgivare och anställd. Alla som jobbar i en organisation har rätt till en ärlig bild av ens förutsättningar att nå dit man vill. I den dimensionen har vi i Sverige extremt mycket att lära.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *