Blogg

5 tips på hur du hittar rätt talanger

by admin in Övrigt 20/08/2018 0 comments

Hitt hitta talanger har blivit den absolut viktigaste frågan för nästan alla företag. För 30 år sedan handlade företagande om att hitta rätt affärsidé och rätt position på marknaden. Idag handlar det mest om att hitta rätt talanger. Lite krasst skulle man kunna säga att alla företag helt plötsligt har fått en och samma affärsidé. Nämligen att hitta och behålla de bästa talangerna.

De flesta företag som sett en ny konkurrent komma in på marknaden vet att det kan vara tufft. Det gäller att förbättra sina produkter och se till att man kan erbjuda rätt pris.

Det som har hänt nu är att ditt företag helt plötsligt har fått 1000-tals nya konkurrenter som konkurrerar om samma arbetskraft som du. Men det är ju inte sant, för i själva verket har du fått miljontals nya konkurrenter över hela världen. Arbetsmarknaden blir allt mer global och tro det eller ej, men nuförtiden konkurrerar gruvbolag i Indien i stor utsträckning om samma kompetens som ett mediahus i Stockholm.

Så hur ska man då hantera den här situationen?

Här är 5 tips på saker att göra för att hitta och behålla talanger.

  1. HR är ingen stödfunktion och rekryteringsarbetet är inte ett avbrott av “kärnverksamheten”. Från och med nu är det just detta som är din kärnverksamhet, att hitta och behålla talanger

  2. Rekryteringsarbetet börjar inte när det uppstår en vakans. Det måste pågå hela tiden genom att bygga och skapa relationer med potentiella kandidater

  3. När det är ont om talanger måste man bli bättre på att tillverka den kompetens som man behöver själv. Det har aldrig varit viktigare att stimulera anställda att lära sig nya saker och utvecklas. Det finns en rad olika modeller för att allokera arbetstid till utbildning som alla har sina för- och nackdelar. Men välj en.

  4. Två företag ska ta fram en ny varumärkesstrategi. Det ena frågar sina anställda vad de tycker. Det andra frågar sina kunder. Vilket företag tror du lyckas bäst på marknaden?
    Tänk på detta i ert employer branding-arbete

Det är ett ganska litet problem om det råder brist på kompetens så länge det finns potential. Leta inte efter check i alla boxar. Glöd, ambition och en vilja att utvecklas vinner i många fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *