Svart-Logga-05

Sveriges största nätverk för rekrytering via rekommendationer

Hitta era talanger genom att fråga de som känner dem

Vi är över 5000 personer som aktivt letar i våra nätverk för att hitta den kompetens och personlighet som du letar efter. Ibland letar du efter en specifik kompetens. Ibland är det viktigare med inställning och driv än vad som står i CV:t. Oavsett vilket så finns det personer i våra medlemmars nätverk som är potentiella toppkandidater för dig.

När alla heter Lars är det svårt att hitta någon som heter Fatima

De flesta rekryteringsprocesser börjar med samma fråga. “Är det någon som känner någon som…”. Ofta känner någon en lämplig kandidat. Och nästan alltid bor kandidaten i samma område, har gått på samma högskola eller åker åtminstone på semester till samma ställe. Att sträva efter att bli en mer diversifierad arbetsplats handlar inte om gott samvete. Det är bevisat att det blir bättre resultat och att det är roligare att gå till jobbet. Så istället för att fråga 5 kollegor. Ställ frågan till över 5000 professionella personer istället.

Vad gör dina toppkandidater på fritiden?

Några tränar. En del sjunger i kör. En hel del har säkert barn. Men väldigt få av dina toppkandidater hänger på jobbsiter och letar efter jobbannonser. De allra flesta har fullt upp att leverera i sina nuvarande roller. Men nästan alla tar sig tid att lyssna på en ny möjlighet som kommer från någon man känner.

Så här enkelt är det.

site-company-page_process-how it works1

1. Beskriv den profil du söker (jobbannons)

site-company-page_process-how it works-step2

2. Bestäm vad du kan tänka dig att betala

site-company-page_process-how it works-step3

3. Ta emot ansökningar från rekommenderade kandidater

site-company-page_process-how it works-step4

4. Anställ

Vi hjälper allt från små startups till stora internationella koncerner att hitta sina talanger

Tele2_logo
Nordic Morning_logo
hemnet-logo
H&M logo till siten
Semcon_logo
TheAbsoluteCompany-logo
getinge-logo-rgb-3000px
Mitigram Logo
Bonnier-news-logo-white
Nynäs-logo
eniro_logo
SLA_logo
Linkura-logo
Roaring logo2
Mobile interaction_logo
RGB-Logotyp-utan-payoff (1)
Karin B E

“Jag rekommenderar alla att köra sina rekryteringar genom Know a Talent! Enkelt, innovativt och samtidigt personligt. Så värdefullt att en person har gått i god för kandidaten och unikt att få in så tidigt i processen. Vi har använt Know a Talent för en rad olika roller och alltid fått in mycket intressanta kandidater som vi annars hade missat.”

Karin Bizot-Espiard, HR Business Partner – Global Expansion H&M

Milena Torciano Mitigram

“Att hitta rätt kompetens är en stor utmaning för oss. Know a Talents nätverk levererad ett förstklassigt urval och vi hittade ett par nya kollegor som är helt fantastiska. Att kontakta potentiella kandidater genom någon de känner är uppenbarligen ett bra sätt att fånga kandidatens intresse. Jag skulle rekommendera Know a Talent till alla som letar efter profiler som typsikt inte hänger på traditionella jobbsiter.”

Milena Torciano, CEO Mitigram

Screen Shot 2019-02-06 at 22.23.12

Vi har samlat 50 tankar om hur vi ser på rekrytering. Förhoppningsvis kan de utgöra en liten byggsten när du ska forma visionen för hur din organisation ska jobba för att få in fler fantastiska medarbetare. Ange din e-post så skickar vi ett ex.


noun_1098030_147271

Diversifiering

Läs mer om varför företag behöver bli mer diversifierade och vilka verktyg som finns

noun_1214230_147271

Tester

Läs mer om tips på tester som kan användas i rekryteringsprocessen

noun_1008086_147271

Intervjufrågor

Läs mer om tips för hur du intervjuar rätt