Blogg

Gratis jobbannonsering

by admin in Uncategorized 03/01/2017 0 comments

Precis som det är ganska ont om gratisluncher är det ganska ont om gratis jobbannonser. Men för den som har lite pengar och mer av kombinationen [tid + nätverk], [tid + kreativitet] eller kanske till och med [tid + nätverk + kreativitet] finns det så klart några alternativ.

1 – Se till att alla medarbetare ser över sitt nätverk

Om varje medarbetare på ett bolag med 20 anställda har ett 300 personer i sitt professionella nätverk når man 6000 potentiella kandidater. Vi jobbar som bekant med tipsbonus för att vårt nätverk ska fundera en extra gång om de känner någon som kan passa för en roll. Alla företag borde arbeta så här. Det är i och för sig inte gratis men ett mycket effektivt sätt att hitta nya talanger på.

2- Go viral

Att få tag på rätt kompetens när man behöver den kan vara riktigt jobbigt. Tänk då hur det är för bolag som IKEA som behöver anställa 100-tals ibland 1000-tals nya medarbetare i ett nytt land när man går in på en ny marknad. När IKEA lanserade i Australien placerade de instruktioner om hur man söker jobb i paketen. Det kostade ingenting och de lyckades nå personer som bevisligen gillade bolaget. Smart!

3 – Arbetsförmedlingen

Resultaten av att annonsera på platsbanken kan variera, men det är trots allt gratis jobbannonser. Problemet med arbetsförmedlingen är så klart att de flesta som hänger på platsbanken är arbetslösa och talanger är ganska sällan arbetslösa. Men som sagt det kan vara värt att testa.

4 – Egna kanaler

De flesta företag har en jobbsida på sin site. Men hur ofta utnyttjas de andra kanaler som facebook, twitter, instagram etc. Så använd dessa kanaler också för att sprida att annonser. Och tänk på att använda de verktyg som finns med hashtags etc. för att komma ut så bra som möjligt.

//J&E

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *